fbpx

Smykker

  • 30 DAGES FULD RETURRET
  • LANDSDÆKKENDE BYTTESERVICE
  • ALTID GOD SERVICE

Bestsellers

Smykker og dets historie

Mennesker har i mange tusinde år båret smykker, dels for at udsmykke sig, dels som udtryk for styrke. De ældste smykker var lavet af det materiale man umiddelbart kunne finde i naturen omkring hvor man færdes. Materialerne kunne være ben, dyrknogler, tænder fra dyr og muslingeskaller. Smykkerne blev ofte brugt af praktiske grunde, for eksempel til håret, til at holde beklædningen på plads eller til opbevaring af ens rigdomme.  Men der blev også skabt smykker for at vise hvem der var samfundets mest betydningsfulde og som havde magt. I det gamle Rom var der regler for hvem der for eksempel måtte bære fingerringe. I nogle kulturer begraves smykkerne sammen med den døde, mens de europæiske kongehuse har tradition for ar kronjuvelerne går i arv i mange generationer, og tilpasses til tidens mode og tendens.

Materialer

Som nævnt var de første smykker udført i naturmaterialer, som man umiddelbart nemt havde adgang til. Senere blev man i stand til at forarbejde metaller, og guld- og sølv smykker blev de fortrukne. I perioder ser man dog stadig en tendens til at kreativitet og design er højere værdsat end materialet. I dag er det foretrukne materiale guld eller sølv, men også materialer som stål og titanium vinder indpas. I vores sortiment. En tendens som i dag har fundet vej til danskernes hjerter, er design med en blanding af ædelmetaller og farvede ædelstene. Denne tendens ses i stor udstrækning i vores udvalg af ringe og øreringe, hvor de farvede sten er dominerende. Og så må vi jo ikke glemmer diamantsmykker, som jo altid vil være et sikkert valg.

Smykkets udformning

Der findes et utal af forskellige smykker, de kan have former som geometriske figurere, ting fra naturen, abstrakte former – ja kun fantasien sætter grænse for hvilken form de kan have.  Mode og tendens skifter hele tiden.  Lige i øjeblikket afspejler formerne rigtig meget de former vi kan finde i naturen, for eksempel træer – livets træ, blade, blomster – ja selv grene er et yndet brugt motiv. Også bogstaver er vendt tilbage i smykkedesignet.  I øjeblikket er vores designs meget farverige, idet vi ser rigtige mange ringe, øreringe, armbånd og vedhæng med farvede ædelstene og halv-ædelstene.  

Derfor skal du besøge Guldbech

Vi vægter kundeservice meget højt hos Guldbech. Så derfor er det vigtigt for os, sammen med dig, at finde ind til, hvilket smykke du søger. For os er det vigtigt, at du får et smykke der passer til dig og som du føler dig tilpas med. Vi har et bredt sortiment indenfor alle kategorier, så uanset hvilken stil du søger, så finder vi sammen det du leder efter. Vores personale har mange års erfaring i branchen, og vil kunne vejlede dig i pleje af dine smykker, så de bliver ved med at være smukke i mange år.  Alle vores smykker leveres i en eksklusiv æske og pakkes smukt ind.

Luk menu