Ringstørrelsesguide Til Kvinder Og Mænd

Det kan være rigtigt svært at måle, hvilken størrelse ring du bruger, der er mange faktorer, du skal være opmærksom på. Så derfor anbefaler vi, at medmindre du kender din ringstørrelse, at du skal købe dine fingerringe i en fysisk guldsmed butik. Men i mangel af bedre, kan man prøve selv, men du skal være opmærksom på nedenstående faktorer.

Fingerformer

Der er 2 hovedformer på fingre, den koniske og den lige. Den koniske form er lidt kraftigere ved håndfladen og tyndere ud mod fingerspidserne. Den lige er næsten helt lige, bortset fra, at knoen kan være lidt større end selve fingeren. Har du den koniske fingerform, er det vigtigt at vælge en ring, der sider stramt til, da den elles vil have tendens til at falde af. Har du lige fingre, skal du tage hensyn til, at ringen skal kunne komme ned over knoen. Har du megen fremtrædne knoer, vil ringen komme til at sidde lidt løst, og tunge ringe og ringe med høj pynt er derfor ikke ideelle til denne finger type. Vi foreslår at du i stedet vælger en bredere ringtype.

Gode Råd

Det er vigtigt at du måler dine fingre, når du føler de er normale, dvs. de hverken er hævede eller meget kolde. Hvis du eksempelvis måler, når du har kolde fingre, kan du risikere, at størrelsen bliver for lille Bredden på det du måler din finger med, skal svare nogenlunde til bredden på den ring du har kig på. Jo bredere ring jo større størrelse skal du have, og det gælder også omvendt, ofte skal man have en størrelse mindre hvis det er en meget tynd ring man kigger på. Også ringens form har betydning for din størrelse. Er den indvendig form rundet, glider ringen lettere på, og man kan måske passe en størrelse mindre, end hvis den indvendige form er kantet eller lige.

Sådan Finder Du Din Ring Størrelse

Der findes flere metoder til at måle sin ringstørrelse på. Her har vi listet 4 metoder op. Vi anbefaler, at du som min prøver 2 af metoderne og sammenholder resultatet, så du derved undgår at få bestilt en forkert størrelse på din ring.

Metode 1 (Indvendig Omkreds I Mm)

Tag et målebånd, snor eller andet og mål den indvendige omkreds af en af dine ringe. Hvis omkredsen er f.eks. 56 mm, svarer dette til en størrelse 56.

20200421 125822 scaled 1

Metode 2 (Indvendige Diameter I Mm X Pi):

Tag en lineal eller skydelære og mål den indvendige diameter i mm en af dine ringe og gang det med pi (3,14159). En indvendig diameter på 17 mm svarer til en størrelse 53 (17 x 3,14159)

I skemaet herunder kan du se hvilken størrelse forskellige diametre svare til.

2020 06 21 1154

Metode 3:

Køb en ringmåler og mål din finger på det bredeste sted.

 

Metode 4:

Gå til en guldsmed og køb din ring. På den måde får du den helt rigtige størrelse og ring form, som passer til lige præcis din finger.

Log ind på Guldbech+

Fordele ved at være medlem

Gratis fragt ved køb over 400,-

Ved køb over 400 kr. får du altid gratis fragt, uanset hvordan du vælger, du vil have den leveret.

Vi leverer med Postnord, hvor din pakke altid er forsikret og med track and trace så du hele tiden kan spore den.

Ved valg af levering, har du mulighed for at vælge, om du vil have din ordre leveret til din privat adresse, til en virksomhed, til pakke shop eller om du vil afhente den i Guldbech i Horsens.

[]